Jakou odrůdu višně
Jakou odrůdu višně
Stromek Moriny jsem sehnal jen na Gisele, takže roste slabě. Uvidím, co udělá na ptáčnici. Bude-li odolnější na monilii, budu rád.
-
IP: 168.81
Jakou odrůdu višně
Naši velikáni zrovna řeší, ve vláknu mišpule, technologii mišpulové marmelády. Moje marmelády z mého drobného ovoce řeší i s natrháním moje paní sousedka.
Od jara pořád jím med. Ten mám zase od druhých sousedů. Tak že si dám letošní rybízovou. Ale nějak jsem se přehlednul a vzal višňovou. Ta je vám taky moc dobrá. Mají nějakou starou vlasačku. JG
Od jara pořád jím med. Ten mám zase od druhých sousedů. Tak že si dám letošní rybízovou. Ale nějak jsem se přehlednul a vzal višňovou. Ta je vám taky moc dobrá. Mají nějakou starou vlasačku. JG
-
- Dátum registrácie: 12 Máj 2022, 07:50
Jakou odrůdu višně
S ošetřením asi půl hodiny před deštěm nebylo nic na Favoritu, ale Köröšská dala dost. Vypadá odolnější než jiné.
Jakou odrůdu višně
Nejlepší višňovou marmeládu jsme vyrobili před mnoha lety, když se úroda z velké staré višně zpracovávala na víno. Višně jsme tehdy rozšlapali ve vaničce a lisovali lisem na jablka. Zbylá vylisovaná hmota s peckama byla ještě docela šťavnatá, tak jsme z ní vybrali ty pecky (hnusná práce) a svařili na džem. Díky většímu množství pevného podílu měl výbornou konzistenci i bez přidání pektinu.Návštěvník napísal: ↑28 Júl 2023, 19:52Naši velikáni zrovna řeší, ve vláknu mišpule, technologii mišpulové marmelády. Moje marmelády z mého drobného ovoce řeší i s natrháním moje paní sousedka.
-
- Dátum registrácie: 22 Nov 2020, 15:53
Jakou odrůdu višně
S obľúbenou višňou Fanal budem zrejme nútený rozlúčiť sa aj keď s ťažkým srdcom. Nezvládla nápor vody a svoju úlohu asi zohrala aj monília . . .
Vedeli by ste mi odporučiť rovnako mrazuvzdornú, plodnú a chutnú višňu (kyselku)? Ideálne niečo s umierneným rastom vhodné do malej záhrady, kľudne aj niečo náročnejšie, vhodné do mojej suchej a teplej lokality.
Alebo inak povedané, hľadám "výstavnú" višnu. Je niečo lepšie ako Morela?
Vedeli by ste mi odporučiť rovnako mrazuvzdornú, plodnú a chutnú višňu (kyselku)? Ideálne niečo s umierneným rastom vhodné do malej záhrady, kľudne aj niečo náročnejšie, vhodné do mojej suchej a teplej lokality.
Alebo inak povedané, hľadám "výstavnú" višnu. Je niečo lepšie ako Morela?

Jakou odrůdu višně
Koncem srpna se ke mně dostal roub snad ukrajinské odrůdy višně Xenie. Reference na ni byly skvělé, sladkovišeň, netrpící moniliniovým úžehem. Chtěl jsem pro ni to nejlepší a rozočkoval jsem ji na slaběrostoucí podnož Krymsk 6, zakoupenou u f. Batistiny. Velkým sklamáním bylo při odstraňování pásky zalití oček klejotokem, takže jsem o materiál přišel. Zřejmně špatná afinita podnože s touto odrůdou. Má hloupost, že jsem si to nepojistil naočkováním na Colt. Je to daň za zkoušení neprověřených věcí. Snad tuto odrůdu v budoucnu ještě seženu.
Jakou odrůdu višně
Tady ji měli, třeba ji ještě zjara dostanou:přasličák napísal: ↑30 Sep 2023, 11:01Koncem srpna se ke mně dostal roub snad ukrajinské odrůdy višně Xenie. Reference na ni byly skvělé, sladkovišeň, netrpící moniliniovým úžehem. Chtěl jsem pro ni to nejlepší a rozočkoval jsem ji na slaběrostoucí podnož Krymsk 6, zakoupenou u f. Batistiny. Velkým sklamáním bylo při odstraňování pásky zalití oček klejotokem, takže jsem o materiál přišel. Zřejmně špatná afinita podnože s touto odrůdou. Má hloupost, že jsem si to nepojistil naočkováním na Colt. Je to daň za zkoušení neprověřených věcí. Snad tuto odrůdu v budoucnu ještě seženu.
https://www.shop.zahradnictvolimbach.sk ... %88a-xenia
Jakou odrůdu višně
Pěkně děkuji paní Lído za upozornění. Firma Limbach nabízí velice zajímavé novinky. Teď jenom, aby se ta charakteristika Xenie zakládala na pravdě. Pojem mezidruhový hybrid z volného sprášení u mne vyvolává spoustu otázek. Rovněž velikost plodů až 15 g. Ale rozhodně si ji tam pořídím.