Akú čerešnu vybrať
Moja lokalita patrí k tým menej vhodným na pestovanie čerešní. Pán Mimmo si pochvaľoval plodnosť Kordie aj v lokalite nad 500 m n.m.. Ale u vás je (ak si dobre pamätám) okrem chladnejšej polohy aj kratšia doba slnečného svitu kvôli nejakým kopcom v okolí. Ja to mám podobne, k tomu ešte oligotrofná pôda. O to sú pre mňa vaše pestovateľské skúsenosti cennejšie, ďakujem.
Malá Fatra: SZ/430 m n.m./5°C/1000 mm/hlinito-ílovitá kambizem na kremenci, pH 6,5
Vďaka

A sú prosím vás nejaké o ktorých to viete?
Malá Fatra: SZ/430 m n.m./5°C/1000 mm/hlinito-ílovitá kambizem na kremenci, pH 6,5
Karešova zraje ve 2. třešňovém týdnu. Třešně 1.TT nemáte v okolí? ty by mohly ve vašem případě být už červené, nejranější je podle popisu Rivan, ten jsem přirouboval na porovnání, ten by v teplejších jarech u vás mohly zrát tak v půlce máje hned po zmrzlých.

-
IP: 31.245
Rivan mám, většinou zraje poslední týden v květnu. Teď je ještě dost zelený.
Bohužel ho každým rokem ožerou kosi a jiná svoloč. Něco málo pro nás zůstane. J.
Bohužel ho každým rokem ožerou kosi a jiná svoloč. Něco málo pro nás zůstane. J.
Dostala jsem Kasandru z výprodeje, nevěděla jsem, co je to za podnož, tuším CVF? a teď koukám, že by to měl být Colt. Stromek byl dobře 2m vysoký, tři boční větve kolem 50cm. Byl to prostokořenný stromek, který už byl olistěný a založený u prodejce v nějaké směsi s pilinami. Posunovala jsem ho dál, nemám na třešeň místo a nevěřím, že bych jí udržela malou na zabalení před ptáky.
Teď mi to bude vrtat hlavou, jestli bude zakrslá, jako ta na fotce od JG.
Teď mi to bude vrtat hlavou, jestli bude zakrslá, jako ta na fotce od JG.