*EL Edgar napísal: ↑30 Sep 2020, 18:09....Extrémne doby kvasenia, či už tá ultra krátka, alebo extra dlhá produkujú kvasy rôznej kvality. Všetko "ostatné" je v rukách paliča
Áno, slivkový kvas sa odporúča "podržať". Preto ma zaujíma či krátka doba kvasenia sliviek sa až tak negatívne prejaví na konečnom výsledku...
Jen čistě teoreticky protože takové pokusy jsem fact nikdy nedělal.
Jak dlouho trvá destilace a při jaké teplotě?
Není takové "varné a horkovzdušné "Peklo" dostatečné k vyluhování a předestilování všech potřebných látek z kvasů?
*
Jako příklad bych si dovolil uvést průtahové destilace kde macerace probíhá jen krátkou dobu anebo vůbec.
Takže si vůbec nejsem jistý, že nějaká delší doba ležení ovoce, v lepším případě v cca "10% lihovém roztoku" bude mít nějaký větší význam.