SLIVOVICA (teória výroby)
SLIVOVICA (teória výroby)
Ziadny problem nebol. Ako som uz uviedol, kostky som nerozbijal. Nepisem, ze tam nie je ziadna mandlova aroma. Pisem, ze daleko viac je tam citit aromu sliviek (v porovnani s tou predchadzajucou) - mne to tak vyhovuje viac. Dokonca manzelka, ktora je prakticky abstinent, povedala pri ochutnani, ze ta slivovica ma chut, ako keby jedla susene slivky. Duranzie zbieram co najneskor a naozaj su vtedy velmi sladke, doslova ako med, v porovnani s inymi odrodami je to "nebe a dudy". Zial, tento rok ani jedna, aspon mam menej roboty
SLIVOVICA (teória výroby)
Duranciové pecky často prasknou teplem během destilace. Ale podle mě je ta mandlová příchuť v duranciovém destilátu žádoucí. Sice jsem nepil pálenku z přecezeného kvasu, ale nemyslím si, že by byl lepší.kvas napísal: ↑27 Okt 2023, 09:38Ziadny problem nebol. Ako som uz uviedol, kostky som nerozbijal. Nepisem, ze tam nie je ziadna mandlova aroma. Pisem, ze daleko viac je tam citit aromu sliviek (v porovnani s tou predchadzajucou) - mne to tak vyhovuje viac. Dokonca manzelka, ktora je prakticky abstinent, povedala pri ochutnani, ze ta slivovica ma chut, ako keby jedla susene slivky. Duranzie zbieram co najneskor a naozaj su vtedy velmi sladke, doslova ako med, v porovnani s inymi odrodami je to "nebe a dudy". Zial, tento rok ani jedna, aspon mam menej roboty
-
IP: 81.144
SLIVOVICA (teória výroby)
Ohledně toho vycucnutí vody hadičkou zpět do kvasu. Snad ta voda nebyla chycená...? Mají to na svědomí změny teploty kvasu a okolí. Je to jako při zavařování sklenic s okurkama, když vám přichytává víčko a tvoří podtlak.Může se vám to stát i ve sklepě, kde venkovní teplota tolik nekolísá. Měl jsem plastový sud uzavřen sponou a tak se vcucnul, že jsem měl obavu aby nepraskl.
Já loni neměl pálit z čeho, tak doufám, že se ostatním pěstitelům zadařilo.
Ale zase nesmutním, moje slivovice zabodovala u konzumentů v okresním městě a byl dokonce vyžádám přídavek. Stejnou jsem poslal do jednoho vzdálenějšího mnohem většího města krajského, tak jsem zvědavý.
Zdravím!
Já loni neměl pálit z čeho, tak doufám, že se ostatním pěstitelům zadařilo.
Ale zase nesmutním, moje slivovice zabodovala u konzumentů v okresním městě a byl dokonce vyžádám přídavek. Stejnou jsem poslal do jednoho vzdálenějšího mnohem většího města krajského, tak jsem zvědavý.
Zdravím!
SLIVOVICA (teória výroby)
Kamarát mi doniesol domácu slivovicu 0,5 l , ktorú dostal od nejakého pána za pomoc. Ja jednak alkohol nepijem, a jednak neviem čo je zač, takže darovať ju nechcem.
Napadlo mi, že ju vyliať do kvasu pred pálením.Kvasenie bude ukončené, množstvo alkoholu to mierne zvýši, mala by sa zvýšiť aj výťažnosť. Slivovicu by to pokaziť nemalo, pri 150 l to bude vplyv asi minimálny.
Co si o tom myslíte?
Napadlo mi, že ju vyliať do kvasu pred pálením.Kvasenie bude ukončené, množstvo alkoholu to mierne zvýši, mala by sa zvýšiť aj výťažnosť. Slivovicu by to pokaziť nemalo, pri 150 l to bude vplyv asi minimálny.
Co si o tom myslíte?
SLIVOVICA (teória výroby)
Akorát bude 2x placená daň. Jestli je ta darovaná slivovice dobrá, přilejte ji radši k té, co vypálíte. Beztak se jí budete zbavovat.charles91 napísal: ↑07 Apr 2024, 21:38Kamarát mi doniesol domácu slivovicu 0,5 l , ktorú dostal od nejakého pána za pomoc. Ja jednak alkohol nepijem, a jednak neviem čo je zač, takže darovať ju nechcem.
Napadlo mi, že ju vyliať do kvasu pred pálením.Kvasenie bude ukončené, množstvo alkoholu to mierne zvýši, mala by sa zvýšiť aj výťažnosť. Slivovicu by to pokaziť nemalo, pri 150 l to bude vplyv asi minimálny.
Co si o tom myslíte?
SLIVOVICA (teória výroby)
Lenže moja obava je, či vobec ta darovaná slivovica palenicu videla. Preto uvažujem nad taký riešením.vysloužil napísal: ↑07 Apr 2024, 22:57Akorát bude 2x placená daň. Jestli je ta darovaná slivovice dobrá, přilejte ji radši k té, co vypálíte. Beztak se jí budete zbavovat.charles91 napísal: ↑07 Apr 2024, 21:38Kamarát mi doniesol domácu slivovicu 0,5 l , ktorú dostal od nejakého pána za pomoc. Ja jednak alkohol nepijem, a jednak neviem čo je zač, takže darovať ju nechcem.
Napadlo mi, že ju vyliať do kvasu pred pálením.Kvasenie bude ukončené, množstvo alkoholu to mierne zvýši, mala by sa zvýšiť aj výťažnosť. Slivovicu by to pokaziť nemalo, pri 150 l to bude vplyv asi minimálny.
Co si o tom myslíte?
-
IP: 168.235
SLIVOVICA (teória výroby)
Během cvičení z analytické chemie donesl cvičící přenosného Ramana a změřil pár vzorků donesených domácích pálenek. Ani ty méně povedené se většinou nedostaly k maximální povolené koncentraci CH3OH.
- Rafael
- Príspevky: 2201
- Dátum registrácie: 09 Mar 2020, 19:37
- Bydlisko: Valašské království, 400 m.n.m.
- Kontaktovať používateľa:
SLIVOVICA (teória výroby)
Domácím kvašením a pálením i při absenci všech zásad nelze vyrobit žádný jedovatý destilát. Jen nechutný.
Otravy má na svědomí bez chuti a zápachu metanol přidávaný do nejrůznějších směsek.
Etyl + metyl + voda + nějaká příchuť + přip. nějaké barvivo.
Otravy má na svědomí bez chuti a zápachu metanol přidávaný do nejrůznějších směsek.
Etyl + metyl + voda + nějaká příchuť + přip. nějaké barvivo.
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
- Rafael
- Príspevky: 2201
- Dátum registrácie: 09 Mar 2020, 19:37
- Bydlisko: Valašské království, 400 m.n.m.
- Kontaktovať používateľa:
SLIVOVICA (teória výroby)
Lenže moja obava je, či vobec ta darovaná slivovica palenicu videla. Preto uvažujem nad taký riešením.
*
*
Pokud pálenici neviděla a je to nějaká jedovatá směska, tak vězte, že destilaci se metanolu moc nezbavíte. Jen přidáním do kvasu snížite jeho koncentraci v konečném výrobku.
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
SLIVOVICA (teória výroby)
Nechci se vyjadřovat k nejasné směsce, ale čistý metanol má skoro o 14st. nižší bod varu. Nepomůže vyhození první flašky?