Tento slivkový rok začínam otvorením povidiel z roku 2022
Slivky - Švestky 2024
Slivky - Švestky 2024
BB kraj 465 mnm
Slivky - Švestky 2024
Ďakujem pekne tento rok sa budem deliť s pani Čierňavkou tak hádam bude priať a nie len mne ale nám všetkým
BB kraj 465 mnm
-
IP: 81.144
Slivky - Švestky 2024
Já švestkový rok 2024 začal před nějakým týdnem objednáním nového stromečku odrůdy Joganta. Stromy jsou odpočaté určitě bude potřeba razantní probírka, pokud nepříjde nepříznivé počasí pro květ.
Slivky - Švestky 2024
Tento kotlíkový sme robili druhým rokom ..
Slivky sa oberú ,umyjú , vykôstkujú ,zomelieme elektrickým mlyncekom...dá sa to do kotla a vari sa na nejakom strednom ohni - pozor pri varení na prskanie lekváru ..lepšia je predĺžená varecha ..nič iné sa tam ináč nedava keď sa varí klasický lekvár - povidla .Tento rok sme nejaký čas pred dovarením pridávali ale 2 kg cukru ,rok predtým sme dávku rozdelili na bezcukrovu a cukrovú ...cukrová išla lepšie ..ale myslím že toho cukru na toľko ovocia nieje až tak veľa ..lekvár je fajny ..
Slivky sa oberú ,umyjú , vykôstkujú ,zomelieme elektrickým mlyncekom...dá sa to do kotla a vari sa na nejakom strednom ohni - pozor pri varení na prskanie lekváru ..lepšia je predĺžená varecha ..nič iné sa tam ináč nedava keď sa varí klasický lekvár - povidla .Tento rok sme nejaký čas pred dovarením pridávali ale 2 kg cukru ,rok predtým sme dávku rozdelili na bezcukrovu a cukrovú ...cukrová išla lepšie ..ale myslím že toho cukru na toľko ovocia nieje až tak veľa ..lekvár je fajny ..
BB kraj 465 mnm
-
IP: 81.144
Slivky - Švestky 2024
Nemám odpovídající velikost řičice a už do ní nebudu investovat, povidla ve velkém na kotle teda pouze bez pecek, i když všechny kuchařské knihy, které jsem četl, uvádějí, že lepší je produkt ze začátku připravovaný s peckama. Taky to hodně ulehčí práci, pokud by to měl člověk dělat často. Prolít rozvárku řičicí je rychlejší, než každou švestku odpeckovávat ručně (u durancií to ani není možné odpeckovat), pokud teda nemáte odrůdu, které se lámou špičky pecek i v čerstvém stavu. Já nesnáším povidla hodně karamelizovaná až připálená s kousky tuhých slupek. Hrušková povidla na sporáku ale dělám i s jadřinci a slupkami a pak pasíruju. Výsledek je mnohem chutnější, než jen "marmeláda" z očištěné suroviny. V malém množství doporučuju někdy zkusit i s peckama.
Slivky - Švestky 2024
Čo je to "řičice" ?Vyhlídka napísal: ↑05 Feb 2024, 08:21Nemám odpovídající velikost řičice a už do ní nebudu investovat...
-
- Príspevky: 1166
- Dátum registrácie: 22 Nov 2020, 15:53