Strana 22 z 33
Jadroviny 2021
Napísané: 03 Sep 2021, 23:13
od používateľa Ivan Hlavatý
Jarda UH napísal: ↑03 Sep 2021, 23:06
Pěkně jste to napsal pane IH, vaše příspěvky si rád čtu, ale nechci zde zabírat místo a tak se nebudu vyjadřovat. Dnešní:IMG_20210903_151930.jpgIMG_20210903_152039.jpgIMG_20210903_152250.jpgIMG_20210903_150746.jpgIMG_20210903_150806.jpgIMG_20210903_152510.jpg
Krásna úroda, najmä tie Williamsky sú super. V tomto prípade sa ani nemusíte vyjadrovať, fotky hovoria za Vás. Ale inak sa pokojne vyjadrite, to "nechci zde zabírat místo" je nezmysel. Miesta je tu dosť a Vy máte čo povedať...
(A Admiral nemáte pehovitý - to si ako predstavujete ?!? ☝
) IH
Jadroviny 2021
Napísané: 03 Sep 2021, 23:34
od používateľa Jarda UH
Zatím není, nechal jsem ho vyhladovět
, na A2 zatím žádný plod. Zatím pro nedostatek času dva postřiky Ca, Lipno, Vanda aj. taky vypadají letos lépe. Naštvala mně strupovitost na Clappově červené. Chtěl jsem v rychlosti nafotit můj Karneval, ale musím do druhé zahrady, málem jsem ho spletl s Merkurem. Ty Vaše Rubinoly obdivuji.
Jadroviny 2021
Napísané: 04 Sep 2021, 18:56
od používateľa Neregistrovaný
První úroda Ambassy Dalili. Opravdu skvělá chuť. Lehce chruplavé, dužina příjemně sladká, s jemnou kyselinkou, překvapilo mě. Jablko je velmi šťavnaté.
Jadroviny 2021
Napísané: 05 Sep 2021, 09:42
od používateľa peter_z_tt
Začali dozrievať jablká neznámej odrody po starých rodičoch. Strom z ktorého som si bral vrúble bol sadený (pravdepodobne) na prelome 50-tych a 60-tych rokov. Jablká majú 400 - 750 g, voňavú, sypkú, aromarickú dužinu, rýchlo hnijú. Tradične sa z nich piekli koláče. Viete niekto čo to môže byť za odrodu? Ďakujem
Jadroviny 2021
Napísané: 05 Sep 2021, 14:49
od používateľa roman
Některé plody se už začínají pěkně vybarvovat. Problém začínají dělat sršni aniž by jim člověk něco ukradl. Vosy jdou zatím na švestky, ale moc jich není.
Rubín
Šampion
Coxova reneta
Jadroviny 2021
Napísané: 05 Sep 2021, 15:43
od používateľa vysloužil
peter_z_tt napísal: ↑05 Sep 2021, 09:42
Začali dozrievať jablká neznámej odrody po starých rodičoch. Strom z ktorého som si bral vrúble bol sadený (pravdepodobne) na prelome 50-tych a 60-tych rokov. Jablká majú 400 - 750 g, voňavú, sypkú, aromarickú dužinu, rýchlo hnijú. Tradične sa z nich piekli koláče. Viete niekto čo to môže byť za odrodu? Ďakujem
Vzhledem k velikosti plodů a době dozrávání by to mohl být Jakob Fischer. Je to stará odrůda, ale v minulosti u nás málo pěstovaná.
Jadroviny 2021
Napísané: 06 Sep 2021, 06:39
od používateľa peter_z_tt
Ďakujem veľmi pekne za tip, Jakob Fischer by naozaj zodpovedal popisu.
Jadroviny 2021
Napísané: 08 Sep 2021, 17:27
od používateľa Ivan Hlavatý
Začínajú dozrievať plody niektorých červenoplodých odrôd jabloní. Zatiaľ nesmelo a postupne, najskôr tie, ktoré sa vďaka svojej prominentnej polohe v korune stromu po celý čas kúpali v slnečných lúčoch. Na foto 1,2 je Rubinola, na foto 3,4 Bohemia. IH
Jadroviny 2021
Napísané: 09 Sep 2021, 20:02
od používateľa Ivan Hlavatý
Blíži sa čas oberačiek - na fotkách je aktuálny stav niektorých odrôd jabloní. IH
Jadroviny 2021
Napísané: 09 Sep 2021, 20:05
od používateľa Ivan Hlavatý