K odrode Andego pridávam jej stručnú charakteristiku (foto). S Andegom osobnú skúsenosť nemám.
Keď si pozrieme Mirkovu fotku plodov Andega, je zrejmé, že posledné 3 slová popisu v prílohe sú ňou dokonale vymazané . H.
K odrode Andego pridávam jej stručnú charakteristiku (foto). S Andegom osobnú skúsenosť nemám.
Já naopak s těmi posledními slovy ve Tvé tabulce, Ivane, souhlasím. Moje Andega svým vybarvením odpovídají obrázku, možná jsou ještě o něco bledší. Tak, jako na Mirkově fotce u mě žádný plod nevypadá, takto se vybarví tak akorát Zuzana. Ta je ovšech chuťově o hodně níž.
přasličák napísal: ↑08 Feb 2023, 08:03Andego mám na palmetě. Dokonale oslunění. To může dělat rozdíly ve vybarvení. V loňské sezóně byl navíc u mně vyjímečný podzim. Září sychravé, říjen teplý. Ovoce se lépe barvilo. Jinak některé parametry mi nesouhlasí s holovouským popisem. Jednak při skladování do jara je kvalita dužniny horší, takže neskladuji do února. Navíc, nezdá se mi nerovnoměrnost plodu, právě naopak. Sklon ke střídavé plodnosti jsem nezaznamenal, dělám ale každoročně probírky plůdků. Chuť u mne není sladce navinulá, ale navinule sladká. Jinak souhlasí s uvedeným popisem. Každopádně u mne je to špičková odrůda. Stát se však může cokoliv. Zkusím to porovnat s plody přímo z Holovous. S doporučením pěstování jen pro sámozasobitele nesouhlasím. Už pro chuť Andega.
My jablka uskladňujeme v nízkých bedýnkách v jedné vrstvě. Ztráty jsou rozhodně menší než dříve, při uskladnění ve dvou/třech vrstvách. Taky kontrola stavu jablek a manipulace s menšími bednami ve sklepě je pohodlnější.
To je pravda. Pokud máme dost místa a dost bedýnek, je jedna vrstva ideální. Já ukládám jablka do nízkých přepravek ve 2 vrstvách. Je to kompromis. V jedné vrstvě by jablek na celý rok nestačilo, ve dvou jsou částečně vidět i hnijící jablka ve spodní řadě. Víc vrstev už je sázka do loterie. I k tomu ale nakonec dochází. Podzimní odrůdy a přebytečná zimní jablka nechávám v zelených 15kg bednách. Do sklepa je ale nenosím, zůstanou v nevytápěných místnostech. Do Vánoc jsou v lepší kondici než ty ze sklepa (pomalu chladnoucího). V tuto dobu jsou naopak jablka ze sklepa svěží, ta neuskladněná mírně vadnou.