Často se dočítám, že by se rouby v zimě neměly brát přímo do rukou. Je to založeno na pravdě? Máte s tím nějaké zkušenosti? Někdy z toho mám až fóbii ať je "nespálím". U zimního rybaření a braní ryb do "teplých" rukou prý platí to stejné.vysloužil napísal: ↑11 Dec 2020, 16:34Na jaře je už pozdě na odebírání roubů, protože už do nich proudí míza a nemusely by se ujmout. Prý se mají odebírat v únoru.
To platí u peckovin, které je třeba odebírat ještě dřív, v prosinci či lednu. A částečně možná u hrušní. Rouby jabloní je možno odebírat kdykoli, pokud nemají lístky. Dokonce rouby brané těsně před rašením (březen-duben) se ujímají a raší rychleji.
Taky by mě některé odrůdy zajímaly (Watervlietské mr. , Hvězdnatá reneta).
P. S.: Minulý týden mi dorazily nůžky WOLF-GARTEN RS-EN a za ty grejcárky fakt stříhají dobře, takže děkuji za radu ...