Golden Delicious

hugovotr
Príspevky: 664
Dátum registrácie: 18 Sep 2020, 12:52
Bydlisko: Moravské Toskánsko

Golden Delicious

10 Dec 2021, 18:21

Sbírám Goldeny co nejpozději a koncem ledna jsou scvrklé pěkně vyzrálé žluté s líčkem i ty zelené, špatně dozráté.
Ivan Hlavatý
Príspevky: 4892
Dátum registrácie: 21 Mar 2020, 10:03

Golden Delicious

10 Dec 2021, 18:58

hugovotr napísal:
10 Dec 2021, 18:21
Sbírám Goldeny co nejpozději a koncem ledna jsou scvrklé pěkně vyzrálé žluté s líčkem i ty zelené, špatně dozráté.
U mňa je to inak - Golden vydrží podstatne dlhšie v dobrom stave. Dokladujem: foto1,2 je z konca januára, foto 3,4 z konca februára, foto 5 z konca marca, foto 6 z polovice apríla, foto 7 z polovice mája (všetko plody zo sezóny 2020, fotené v r.2021). Plody som neoberal predčasne, skôr trochu "po termíne", ako vidno aj podľa toho, že viaceré majú pomerne výrazné 'líčko'. Pivnicu mám úplne obyčajnú, nič špeciálne.
Prečo to tak u mňa je, neviem. Ale nesťažujem sa 😉😀. IH

Screenshot_20211210-190451_Chrome.jpg
Screenshot_20211210-184250_Chrome.jpg
Screenshot_20211210-184204_Chrome.jpg
Screenshot_20211210-184305_Chrome.jpg
Screenshot_20211210-184340_Chrome.jpg
Screenshot_20211210-184350_Chrome.jpg
Screenshot_20211210-184449_Chrome.jpg
Screenshot_20211210-184449_Chrome.jpg (53.41 KiB) 1930 zobrazení
hugovotr
Príspevky: 664
Dátum registrácie: 18 Sep 2020, 12:52
Bydlisko: Moravské Toskánsko

Golden Delicious

10 Dec 2021, 21:46

Jakou máte ve sklepě teplotu a vlhkost?
Neregistrovaný

IP:  168.30

Golden Delicious

10 Dec 2021, 22:44

To bude tym admiralom ma pozitivny vplyv na pivnicu
přasličák
Príspevky: 1597
Dátum registrácie: 14 Feb 2021, 07:31

Golden Delicious

11 Dec 2021, 07:27

S odrůdou Gold Milenium je to trochu jinak, než s Goldenem. Je to letní odrůda. Při určení správného termínu sběru je potřeba mít trochů zkušenosti. Rozhodně není dobré jej nechat přezrát na stromě. Pak jednak nevydrží, a ztrácí šťavnatost a goldenovskou chuť. Já jej sklízel postupně, jak plody dozrávaly. Plod jsem vždy ochutnal. Později jsem již podle intenzity žlutého vybarvení věděl, kdy sklízet, aby aspoň dva týdny vydržely. Nejlepší byly vždy plody přímo po utržení. Na letní odrůdu velice chutné, silně aromatické. Pokud jsem na plody zapoměl a dostal jsem se k nim po dvou týdnech, často byly prasklé, moučnaté.
Ivan Hlavatý
Príspevky: 4892
Dátum registrácie: 21 Mar 2020, 10:03

Golden Delicious

11 Dec 2021, 08:03

hugovotr napísal:
10 Dec 2021, 21:46
Jakou máte ve sklepě teplotu a vlhkost?
To bohužiaľ neviem, v pivnici nemám teplomer ani vlhkomer. Rosa sa tam ale nezráža, takže niekedy aj polievam podlahu (hlina+štrk) vodou. Teplotne to tiež nebude nič extra, keďže pivnica je priamo pod vykurovaným domom a má okná nad úrovňou terénu. IH
Ivan Hlavatý
Príspevky: 4892
Dátum registrácie: 21 Mar 2020, 10:03

Golden Delicious

11 Dec 2021, 08:14

Neregistrovaný napísal:
10 Dec 2021, 22:44
To bude tym admiralom ma pozitivny vplyv na pivnicu
Admiral nemám v pivnici. Ten mám v trezore 😀😉😀. IH
hugovotr
Príspevky: 664
Dátum registrácie: 18 Sep 2020, 12:52
Bydlisko: Moravské Toskánsko

Golden Delicious

11 Dec 2021, 08:42

Ivan Hlavatý napísal:
11 Dec 2021, 08:03
hugovotr napísal:
10 Dec 2021, 21:46
Jakou máte ve sklepě teplotu a vlhkost?
To bohužiaľ neviem, v pivnici nemám teplomer ani vlhkomer. Rosa sa tam ale nezráža, takže niekedy aj polievam podlahu (hlina+štrk) vodou. Teplotne to tiež nebude nič extra, keďže pivnica je priamo pod vykurovaným domom a má okná nad úrovňou terénu. IH
Já tam mám teplotu 6°C a vlhkost 50-60%. Podlaha je betonová. Budu muset častěji polévat podlahu. Teď pod regály s jablky nacházím sníh.
Možná se jablka brzo scvrkávají kvůli velké koncentraci ethylénu, nechce se mi tam ale dělat nucená ventilace.
roman
Príspevky: 759
Dátum registrácie: 11 Apr 2020, 22:18
Bydlisko: Zlínsko, 400 m n. m.

Golden Delicious

11 Dec 2021, 09:27

hugovotr napísal:
11 Dec 2021, 08:42
Já tam mám teplotu 6°C a vlhkost 50-60%. Podlaha je betonová. Budu muset častěji polévat podlahu. Teď pod regály s jablky nacházím sníh.
Možná se jablka brzo scvrkávají kvůli velké koncentraci ethylénu, nechce se mi tam ale dělat nucená ventilace.
Ventilaci řeším jen neustále otevřeným sklepním oknem a zatím se jablka nescvrkávají a to mám i nějaké koženky. Sklep velký není, teplota teď 6°C, na zemi beton, vlhkoměr nemám, podlahu kropím denně, sníh nenacházím, maximálně sanytr.
hugovotr
Príspevky: 664
Dátum registrácie: 18 Sep 2020, 12:52
Bydlisko: Moravské Toskánsko

Golden Delicious

11 Dec 2021, 19:25

Uvidíme 😀
Prílohy
DSC_1784.JPG
DSC_1782.JPG
DSC_1781.JPG
DSC_1780.JPG
Napísať odpoveď