Angold

Jitka
Príspevky: 1109
Dátum registrácie: 08 Aug 2021, 13:43
Bydlisko: Slánsko

Angold

06 Okt 2022, 15:21

Jiří II napísal:
05 Okt 2022, 21:14
Moje chutě se s přibývajícími roky posouvají stále vice do sladka, takže kousnout v této době do Angoldu bych neměl odvahu. S gustem se v této době zakousnu do Matčina a za pár týdnů do Šampiona, později do Kidova červenooranžového, do Rubína a Rubinoly, ještě později přijdou na řadu Orion, Red Delicious, Opál, Sirius a Admirál.
Těch posledních 6 ani moc neznám, ale začátek rozhodně :thumbup:
vysloužil
Príspevky: 4660
Dátum registrácie: 09 Mar 2020, 08:30

Angold

06 Okt 2022, 17:38

Jitka napísal:
06 Okt 2022, 15:21
Jiří II napísal:
05 Okt 2022, 21:14
Moje chutě se s přibývajícími roky posouvají stále vice do sladka, takže kousnout v této době do Angoldu bych neměl odvahu. S gustem se v této době zakousnu do Matčina a za pár týdnů do Šampiona, později do Kidova červenooranžového, do Rubína a Rubinoly, ještě později přijdou na řadu Orion, Red Delicious, Opál, Sirius a Admirál.
Těch posledních 6 ani moc neznám, ale začátek rozhodně :thumbup:
To poslední jedno rozhodně poznejte....
Pavol B.
Príspevky: 17
Dátum registrácie: 27 Feb 2022, 21:03

Angold

06 Okt 2022, 21:27

Pred pár rokmi sme mali na záhrade strom ktorý mal podľa mňa vynikajúce jablká s takou špecifickou až cukríkovou príchuťou ktorú som dovtedy nepoznal.Ten strom sadil otec a nevedel o akú odrodu sa jedná.Vtedy som to pokladal za chuťovú topku.Neskôr ,keď som založil druhý sad a zasadil tam 10 angoldov som zistil, že vlastne ten neznámy strom je Angold.Teraz mi však už taký výnimočný nepríde.Možno že je kyslejší kôli polohe kde má asi o 4 hodiny kratší deň.
Jiří II
Príspevky: 536
Dátum registrácie: 26 Máj 2020, 16:06
Bydlisko: Moravský kras, 470 m n. m.

Angold

05 Dec 2022, 15:32

Konečně jsem dostal odvahu ochutnat jeden z pěkně vybarvených Angoldů jako je na dřívějším snimku a světe div se, nebyl vůbec špatný. Přesně odpovídal popisu: dužnina krémová, chruplavá a velmi šťavnatá. Chuť je harmonická, navinule sladká až sladká. Vlastně bych se měl Angoldu omluvit, protože po tři předcházející roky jsem se o jeho chuti nevyjadřoval příznivě. Ale abych ho zase nepřechválil, méně vybarvené plody určitě tak chutné nebudou a najdou uplatnění pouze v kuchyni.
IgorML
Príspevky: 186
Dátum registrácie: 16 Okt 2022, 20:56

Angold

09 Dec 2022, 19:06

Super, vyzerá to nádejne 🙂. Tiež si od tejto odrody veľa sľubujem, ale u mňa zatiaľ ešte nerodí. Rastie dosť bujne, nasadzuje konáre v tupejšom uhle, terminál mu vystreľuje niekam do boku...ale inak v pohode 🙂. Som ho trochu zbrzdil, o rok, lebo som chcel 4 kostrové konáre, ale on mi poskytol len 3. Takže minulý rok som nakoniec založil aj ten štvrtý, ale tie 3 pôvodné som musel bohužiaľ dosť hlboko zakrátiť, aby bola rovnováha. Keď som Angold silno orezal, tak som to v prvom momente aj trochu ľutoval, že možno som to nemusel robiť... ale nič, v pohode, zvládol to, pokračoval tento rok v bujnejšom raste, na jar urobím rez už štyroch kostrových konárov a bude všetko ok. Životaschopnosť tejto odrode určite nechýba.
vysloužil
Príspevky: 4660
Dátum registrácie: 09 Mar 2020, 08:30

Angold

10 Dec 2022, 14:45

Nevím, jestli jsem to sem už nedával, něco podrobnějšího o Angoldu mám tady:
30-31-angold.pdf
(235.27 KiB) 117 stiahnutí
PepaS
Príspevky: 247
Dátum registrácie: 28 Sep 2020, 18:30

Angold

10 Dec 2022, 18:55

Výborný článek, výstižné shrnutí. já již dlouho váhám , zda Angold přidat do zahrady. Proto bych se zeptal. Kdy ho sklízíte a kdy začíná konzumní zralost ve Vašich podmínkách.
Neregistrovaný

IP:  41.212

Angold

10 Dec 2022, 21:35

"Netreba sa pýtať, treba sadiť !"
PepaS
Príspevky: 247
Dátum registrácie: 28 Sep 2020, 18:30

Angold

10 Dec 2022, 22:16

Prvně je třeba se ptát a pak až sázet. dvakrát měř, jednou řež.
Jiří II
Príspevky: 536
Dátum registrácie: 26 Máj 2020, 16:06
Bydlisko: Moravský kras, 470 m n. m.

Angold

11 Dec 2022, 09:08

PepaS napísal:
10 Dec 2022, 18:55
Výborný článek, výstižné shrnutí. já již dlouho váhám , zda Angold přidat do zahrady. Proto bych se zeptal. Kdy ho sklízíte a kdy začíná konzumní zralost ve Vašich podmínkách.
Za mne sklízet co nejpozději, jako ostatní zimní odrůdy a konzumovat až zelené části slupky zežloutnou. Pro jistotu až po Novém roku.
Napísať odpoveď