Tak jako prakticky všechny odrůdy sklízím Angold nadvakrát, někdy i natřikrát. V mých chladnějších podmínkách s krátkým slunečním svitem (slunce vychází i zapadá za kopcem) se snažím sklízet většinu zimních odrůd co nejpozději. Poslední várka je nejvyzrálejší a tato jablka se dají v pohodě jíst již nyní.
Angold
Angold
Angold
Ako chutil? Jak bych to jen řekl - Admirál to není, Sirius taky ne, napadá mě "eurojablko" jak kdysi napsala paní Lída nebo "neurazil ale ani nenadchnul", jak používá Miloš Vysloužil. V minulých letech jsem v něm cítil jakousi nepěknou příchuť, letos v nich ta příchuť není a jsou to docela chutná jablka.
Angold
Na to, v jakých podmínkách dovede Angold vyrůst a dozrát, jak dlouho vydrží, jej hodnotím hodně vysoko.Jiří II napísal: ↑29 Jan 2023, 09:33Ako chutil? Jak bych to jen řekl - Admirál to není, Sirius taky ne, napadá mě "eurojablko" jak kdysi napsala paní Lída nebo "neurazil ale ani nenadchnul", jak používá Miloš Vysloužil. V minulých letech jsem v něm cítil jakousi nepěknou příchuť, letos v nich ta příchuť není a jsou to docela chutná jablka.
Angold
Pod pojmem "eurojablko" si představuji jablka co se prodávají v supermarketech, které jsou většinou podtržená a chutnají podobně, tedy nijak a to podle mě Angold určitě není, mně chutná velmi.
-
- Príspevky: 640
- Dátum registrácie: 23 Mar 2020, 18:50
- Bydlisko: Novojičínsko
Angold
Já měl letos první úrodu Angoldu a vyloženě mě zklamal - konzistence i chuť. Ale vím, že podle první úrody se nemůže hodnotit a mívá vysoké hodnocení v degustacích, tak ještě počkám.
Také mě zklamala Prima, která je ale stejně tak hodnocena tady na fóru a proto si nechám jen pár větví a zbytek přeroubuji.
Také mě zklamala Prima, která je ale stejně tak hodnocena tady na fóru a proto si nechám jen pár větví a zbytek přeroubuji.
Novojičínsko - 320 m.n.m. a 260 m.n.m. v mrazové dolině u vody
Angold
Prima v čase svojho objavenia sa bola obrovským krokom vpred - bol to jeden z prvých rezistentov. Dnes už, zdá sa, svoju historickú úlohu pomaly dohrala. Je ale jedným z rodičov Rubinoly - ak by už nič iné, tak v mojich očiach už len táto jediná vec ju robí významnou.andre.marek napísal: ↑29 Jan 2023, 21:14...Také mě zklamala Prima, která je ale stejně tak hodnocena tady na fóru a proto si nechám jen pár větví a zbytek přeroubuji.
Primu som v minulosti pestoval. Prednosťou bolo jej ľahké tvarovanie, stromček na MM106 bol veľmi pekný (foto 1) a tiež bohato rodil, aj keď so sklonom k alternácii. Zdravotný stav bol výborný. Negatívami boli vyšší sklon k pehovitosti (v rokoch 'slabšej' úrody), len veľmi priemerná kvalita plodov a ich kratšia skladovateľnosť. Na druhej strane - plody Primy patria najmä svojím nádherným sfarbením, ale aj veľkosťou a tvarom k tým vôbec najkrajším jablkám (foto 2-4). Nič to však nemení na tom, že v súčasnosti máme celý rad kvalitných jesenných odrôd, ktoré Primu vysoko prevyšujú. Preto by som už nikomu neodporúčal Primu sadiť ako nový stromček do svojej záhrady. H.
Angold
Na "obranu" Angoldu - v prílohe výsledky 3 degustácií v minulých rokov (a iste by sa ich našlo viac).
Pravda, všetky sú holovouské - ale napriek tomu ten Angold musí mať niečo do seba. U mňa ho chuťovo hodnotím (v silnej konkurencii) ako 'výrazný nadpriemer'.
Chuťovo určite neurazí, ale asi treba povedať, že jeho prednosti sú (predovšetkým) v niečom inom. H.