Bolo mi odporučené na kyslej pôde kde je niekoľkonásobne prevyseny obsah horčíka ...
Pripájam rubinolu u mňa aktuálne ...niesu ešte úplne červené , pomaličky ale ...

Gala rezistent nie je, prave naopak dosť je citlivá.
▪︎Aj vzhľadom na Vašu polohu by som rozhodne uvažoval nad jednou z trojice odrôd Rubín, Bohemia a Gold Bohemia. Sú to krásne a veľmi chutné jablká, navyše veľmi vhodné na pestovanie vo Vašej lokalite. Nie sú to síce 'rezistenty' vo formálnom zmysle slova, ale ich odolnosť voči hubovým chorobám je pomerne vysoká. Keďže tam nemáte žiadnu žltoplodú odrodu (okrem Goldenu), volil by som Gold Bohemiu.Peb napísal: ↑19 Sep 2023, 19:39Viete mi prosím poradiť ešte nejakú jabloň ? Rad by som kúpil rezistenta ..aj keď som si vedomý že nie úplne to tak býva ale predsa len stav jabĺk býva lepší ..mám momentálne
Santana ,Ligol,red jonaprince,rubinila,Merkur , Spartan,Admiral,golden na A2 (skúšam ) ,
Premýšľal som Sirius ale nejak ma toto žlté jablko neoslovuje ..neviem vsimol som si že plody bývajú vseliake .karneval mi napadol tiež ...vo výhľade bola aj rozela ale horká pehavitost opäť + chuť neviem či za to stojí , Luci tiež ....akosi ma ale ťahá ešte jedna rubinola alebo Gala ..
Čo by ste volili ...ďakujem