Občas rozmýšľam, aký by bol "shelf-life" Admiralu v chladenom sklade s regulovanou atmosférou... Rok, dva ?
Degustace jarní, amatérská, nezávazná.
-
- Príspevky: 1083
- Dátum registrácie: 10 Mar 2020, 06:15
Hači
mál len číslo nová odroda teraz koštovaný veľmi jemné kyselinky tvrdí šťavnatý proste chuťovka žiadne fleky ako Admirál 10 krát striekanie.
-
- Príspevky: 3473
- Dátum registrácie: 21 Mar 2020, 10:03
Milan Fiala napísal: ↑14 Máj 2022, 11:02Hačimál len číslo nová odroda teraz koštovaný veľmi jemné kyselinky tvrdí šťavnatý proste chuťovka žiadne fleky ako Admirál 10 krát striekanie.
Uz toho admirala bolo dost su aj ine odrody jablk si pripadam ze admiral je najlepsi na svete a nic ho neprekona uz je to trapne
-
- Príspevky: 3473
- Dátum registrácie: 21 Mar 2020, 10:03
Neregistrovaný napísal: ↑14 Máj 2022, 16:06Uz toho admirala bolo dost su aj ine odrody jablk si pripadam ze admiral je najlepsi na svete a nic ho neprekona uz je to trapne
Je to trapné, ale je nejlepší. V tuto dobu naprosto.Ivan Hlavatý napísal: ↑14 Máj 2022, 16:18Neregistrovaný napísal: ↑14 Máj 2022, 16:06Uz toho admirala bolo dost su aj ine odrody jablk si pripadam ze admiral je najlepsi na svete a nic ho neprekona uz je to trapne
Screenshot_20220514-161445_Chrome.jpg
Dovolil bych si odhadnout proč tato odrůda někde trpí pihovitostí a někde ne. Nechci ji jmenovat, ale něco (hodně) jsme si už o ní přečetli nebo i vyzkoušeli. Zdá se mi, že zahrádkáři s kyselou půdou s nízkým obsahem vápníku mají o něco větší problémy. Půda s vyšším pH a tím pádem asi i s vyšším obsahem vápníku této odrůdě vyhovuje lépe. Jak se to dá kompenzovat nebude asi tak těžké vymyslet (?). Myslím, že to dává smysl.