Vďaka za upozornenie a pozdravujem Týden.cz....přasličák napísal: ↑26 Jan 2022, 07:47Dovoluji si Vážení přátelé upozornit na skutečnost, že článek je již značně fousatý a rozhodně není z letošního ledna, respektivě z letošní lednové degustace. Tam se Angold umístil na 28. místě. Přikládám letošní výsledky, které mi došly včera. Vrámci objektivity pro ty neznalé upozorňuji na specifika hodnocení, které jsou odlišné od běžných kritérií. Hodnocení slupky je zcela opačné. Čím hrubší, nepoživatelnější slupka, tím lepší ohodnocení. / / Charakter slupky - tlustá a pevná, při jídle silně vadí - 9 bodů/. Rovněž konzistence dužniny podle mého soukromého mínění neodpovídá současnému celosvětovému pohledu a chuti konzumentu. Nejlépe je v Holovousích hodnocena dužnina jemná. Ve světě jsou spíše požadavky na pevnou dužninu.
A samozrejme poďakovanie Mirkovi za zverejnenie skutočných výsledkov, ako aj za jeho komentár k nim. Čo sa týka môjho laického konzumného hodnotenia jabĺk, tak na hrúbku šupky a konzistenciu dužiny mám totožný názor ako Mirek. K výsledkom: prvých 6 odrôd holovouských, boli roky keď ich bolo aj 9, takže pokrok.... A ešte ma zaujala kolonka "Rubín žluté plody". IH