Strana 1 z 2

Jahody vhodne na zavaranie

Napísané: 10 Mar 2020, 06:25
od používateľa ariadna30
Viete mi odporucit jahody, ktore su najvhodnejsie na zavaranie? Nejake pevnejsie asi, co sa nerozvaria uplne?

Jahody vhodne na zavaranie

Napísané: 10 Mar 2020, 11:56
od používateľa okenkodozahrad
Jahoda vhodná na zavařování by měla být i plná, bez dutiny a tmavá uvnitř. Jestli nechcete nějaký světový sortiment, stačí běžné odrůdy, napište na Sempru do Turnova, pan Louda senior je měl rozdělené na vhodné na jídlo, mražení, do knedlíků, na zavařování, do šampusu. Možná to bude i v charakteristice, kterou k odrůdám přidávají.

Jahody vhodne na zavaranie

Napísané: 10 Mar 2020, 12:32
od používateľa ariadna30
Super napad, dam vediet,co odpisu. Doteraz som vyberala vzdy len chutovo najlepsie,najstavnatejsie. Tie sa zjedia skor ako vyrastu:) a v zime potom kupujeme obchodne kompoty:(

Jahody vhodne na zavaranie

Napísané: 10 Mar 2020, 17:19
od používateľa ariadna30
Pan Louda odpisal ze vhodne su : Polka,
Wendy, Daroyal, Korona, Elsanta, Figaro, Symphony, Florence.....

Jahody vhodne na zavaranie

Napísané: 11 Mar 2020, 10:23
od používateľa okenkodozahrad
Tak to je fajn, že odpověděl prakticky obratem. Jestli jsou v kurzu třeba Bounty a Dagmar, tak je přidejte do seznamu. Bounty se navíc dobře odstopkovává, Dagmar je pevná, tuhá, odolná k plísni.

Jahody vhodne na zavaranie

Napísané: 11 Mar 2020, 20:32
od používateľa Milan Fiala
A čo odroda Marisol.
GFG_Scanzano04.jpg
GFG_Scanzano04.jpg (73.48 KiB) 5126 zobrazení
GFG_Scanzano05.jpg
GFG_Scanzano05.jpg (67.25 KiB) 5126 zobrazení

Jahody vhodne na zavaranie

Napísané: 11 Mar 2020, 20:51
od používateľa ariadna30
Marisol: vysoky obsah cukru, pevna konzistencia, vysoka odolnost chorobam a schopnost rast aj na vycerpanych podach,aspon podla vyrobcu. Na zavaranie aj mrazenie vyzera byt super. Ale myslim,ze na Slovensku a v Cechach sa zatial neda objednat. Jo a odolnost pri transporte vdaka pevnosti.

Jahody vhodne na zavaranie

Napísané: 12 Mar 2020, 07:57
od používateľa Neregistrovaný
Já osobně jsem dosti konzervativní a jahody s tímto poměrem délky a šířky nemám nijak rád. Jedině na zpracování, kde se zničí tvar. A zdá se mi, že špatně dozrávají až k základu plodu u stopky, špatně se odstopkovávají. To je jahoda na prodej. Pokud jde o kompot, plody se po sterilizaci smrsknou a ty spíše kulaté (podle mě) pak vypadají lépe.
Jinak dík, vypadá to, že lovec novinek pan Fiala už je tady.

Jahody vhodne na zavaranie

Napísané: 12 Mar 2020, 21:01
od používateľa IvaP
Návštěvník napísal:
12 Mar 2020, 07:57
Já osobně jsem dosti konzervativní a jahody s tímto poměrem délky a šířky nemám nijak rád. Jedině na zpracování, kde se zničí tvar. A zdá se mi, že špatně dozrávají až k základu plodu u stopky, špatně se odstopkovávají. To je jahoda na prodej. Pokud jde o kompot, plody se po sterilizaci smrsknou a ty spíše kulaté (podle mě) pak vypadají lépe.
Jinak dík, vypadá to, že lovec novinek pan Fiala už je tady.
Při průmyslovém zpracování se stopky odřezávají i s tím bílým koncem.

Jahody vhodne na zavaranie

Napísané: 26 Mar 2020, 17:25
od používateľa Milan Fiala
Mi tu máme mrazi, úroda nebude skoro žiadna na určitých plodinách, španieli majú iní problém nedokážu obrať úrodu môže zato aj Coronavírus.
Screenshot_2020-03-26-16-46-50.png
Screenshot_2020-03-26-16-41-30.png
Screenshot_2020-03-26-16-42-45.png
Screenshot_2020-03-26-16-45-39.png