Baza
Napísané: 07 Jún 2022, 10:57
Určitá analógia s vašou prácou tam jeIvan Hlavatý napísal: ↑07 Jún 2022, 10:45to možno bude treba 'vykyretovať'. IH
Určitá analógia s vašou prácou tam jeIvan Hlavatý napísal: ↑07 Jún 2022, 10:45to možno bude treba 'vykyretovať'. IH
To už je nějaká "high-level" slovenčina. Nepřeložil to ani google translator ...Ivan Hlavatý napísal: ↑07 Jún 2022, 10:45Ale pôjde to, aj keď to možno bude treba 'vykyretovať'. IH
Larix má pravdu.Petr z H. napísal: ↑07 Jún 2022, 11:09To už je nějaká "high-level" slovenčina. Nepřeložil to ani google translator ...Ivan Hlavatý napísal: ↑07 Jún 2022, 10:45Ale pôjde to, aj keď to možno bude treba 'vykyretovať'. IH
Děkuju .Ivan Hlavatý napísal: ↑07 Jún 2022, 10:45Recept je približne takýto: 5 litrov vody, 0,5kg cukru, 5 veľkých kvetov bazy, 1 citrón (pokrájaný na plátky) a trochu kyseliny citrónovej.
Robil to ale kamarát na moje odporúčanie, takže možno ten recept mierne "upravil".
Hovoril som mu, aby to dal do fliaš so širokým hrdlom...
Ako tie zbytky po scedení dostane von, to je jeho problém. Ale pôjde to, aj keď to možno bude treba 'vykyretovať'. IH
Podarilo sa. Úžasné. Aróma bazových kvetov je jedinečná. IHIvan Hlavatý napísal: ↑07 Jún 2022, 06:53Kvety bazy majú veľmi špecifickú, nádhernú vôňu. Jednou z možností ako ich využiť, je aj výroba nápoja z bazových kvetov. Základom je voda, v ktorej sa rozpustí cukor, pridajú sa bazové kvety, plátky nakrájaného citrónu a kyselina citrónová. Nádoba sa uzavrie a ponechá sa približne týždeň na slnečnom mieste. Vtedy to už jemne "bublinkuje". Následne sa obsah nádob precedí, naleje do fliaš a skladuje v chladničke. Je to jeden z najchutnejších nápojov, aké som kedy pil. IH