A druhý nepříjemný je bršlice. Ze záhonů kořeny vytahovat moc nejdou, protože bych tím poškodil okolní zeleninu. A z trávníků už vůbec. Jak se zbavit tohoto?
Garlonem. Ale nesmí být vysoká , jinak zregeneruje. Samozřejmě tam nesmí být zelenina, v trávníku je to fuk.
Bršlice kozí noha (u nás kerhák) je potvora, ale zdá se mi, že už neškodí tak, jako v minulosti. V trávníku s ní problém není. Častým sečením se vyčerpá a neregeneruje tak rychle, jako traviny. Takže není nutné používat herbicidy proti dvouděložným (Bofix, Travin), na které taky dobře zabírá.
Tden drobný šťavel začíná být nejhorším plevelem v záhonech. Vyplet se prakticky nedá.Petr z H. napísal: ↑24 Máj 2023, 10:58Jasně, bršlice se nějak skousnout dá, protože její šíření je předvídatelné a lze zorganizovat menší či větší podzemní protiakci, dle požadovaného výsledku.![]()
Hlavně mě ale zajímá, jak se zbavit toho šťavele. Důsledným vytrháváním, přerytím záhonu ani mulčováním jsem se jí bohužel nezbavil, stále je na všech záhonech, jako bych nedělal vůbec nic.![]()